donderdag 6 april 2017

Dag 01 - Osaka

Vanochtend om 09:30 de deur uitgegaan, want het zou druk zijn op Schiphol. Dat viel gelukkig uiteindelijk wel mee en we zaten ruim op tijd bij de gate vanochtend:

Het is 10,5 uur vliegen naar Osaka, maar ik had wat nieuw vermaak voor onderweg: Nintendo Switch, ideaal voor in het vliegtuig:

Bij aankomst stond er een gigantische Pikachu te wachten. Een springkussen voor de koters:

En ook de standaard sakura-versiering die je overal in Japan wel ziet, was opgeleukt met Pokemons: 

Je kunt met een Rapid in een half uur naar het centrum toe. Ik geloof dat je kaartjes voor gereserveerde stoelen aan de balie moest halen, maar daar stond een dikke rij. Dus toen maar een standaardkaartje uit de automaat getrokken en in de trein van de domme gehouden. Dan betaal je aan de conductrice alsnog het verschil bij, maar heb je niet in de rij hoven staan:

Ze hebben een nieuwe cola in Japan: Coca Cola plus. Er zitten 0 calorieen in en ze hebben er een stof aan toegevoegd die vetopname tegen zou gaan. Op zich vreemd, want dikke Japanners zie je nauwelijks: 

Deze Jordans heb ik afgelopen weekend in Nederland gekocht voor 150 euro. Hier staan ze te koop voor 450! Achteraf gezien had ik beter de koffer vol kunnen gooien ^_^

In Osaka zit sinds kort ook een Junie Moon winkel:

Het is een heel klein winkeltje, met aardig personeel. Je mocht er zomaar binnen foto’s maken en ze hebben zelf social media ook ontdekt:
 

Hoewel het vandaag flink bewolkt is beginnen de bloesems inmiddels uit te komen:

’s middags hebben we wat rondgelopen in de buurt. We zitten in Shinsaibashi, een van de winkelgebieden in Osaka. Je ziet wel steeds meer teksten in het Engels, sommige nog niet helemaal goed, maar de bedoeling is duidelijk:

Een E.T. display bij een Championwinkel. Beide helemaal terug van weggeweest, alsof je terug bent in de jaren 80:

Bij Amerikamura, met non stop hiphopmuziek uit de winkels. Soms vraag je je af of je niet stiekem in New York loopt:

Noodles, wie is er niet groot mee geworden…

Vrij groots opgezette displays van de Nintendo Switch bij Yodobashi:

Op het station heeft iemand flink zijn best zitten doen met vouwblaadjes. Die had wat goed te maken bij de conducteur waarschijnlijk, want hier zit wel een aantal dagen werk in:

’s avonds zijn we bij Umeda naar Yodobashi gegaan. Okonomiyaki van Fugetsu, altijd goed:

Bij het winkelcentrum Grant Front Osaka staan de bomen ook flink in bloei:

Uitgeteld na een lange eerste dag in Osaka…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten